6 potravin, které byste nikdy neměli jíst

0
1/5 - (1 vote)

Ve světě, kde jsme neustále poučováni o tom, co můžeme jíst a čemu se musíme rozhodně vyhnout, jen stěží víme, jak by měl náš jídelníček vypadat. Jedním ze způsobů, jak to napravit, je zúžit seznam produktů, které na nás mají nejhorší dopad. Zde je náš návrh.

Podívejte se na film: “Co se stane, když sníme jídlo?”

1.Záleží vám na zdravé hladině cholesterolu? Vzdát se margarínu
2.Pokud si myslíte, že umělá sladidla pomáhají zhubnout, jste na omylu
3.Endokrinní systém poškozují konzervy, kokosové mléko a konzervované polévky
4.Vyhněte se dětským cereáliím
5.Pokud máte obavy z geneticky modifikovaných potravin, vyhněte se sóji
6.Chcete se vyhnout rtuti? Přestaňte jíst mečouna a makrelu
7.Strašení “průmyslových” hamburgerů

Rozšířit

1. Máte obavy o zdravou hladinu cholesterolu? Vzdát se margarínu

V margarínu je hodně trans-tuků, které zvyšují hladinu špatného cholesterolu a snižují hladinu dobrého cholesterolu. V posledních letech se na trhu objevilo mnoho druhů margarínů, jejichž složení mělo být vylepšeno, ale nejsou si rovné, a proto si jejich obsah pečlivě zkontrolujte.

Je třeba připomenout, že margarín patří do skupiny vysoce zpracovaných produktů, a proto nepůsobí na náš organismus dobře. Místo toho se vyplatí sáhnout po másle nebo olivovém oleji.

2. Pokud si myslíte, že umělá sladidla pomáhají zhubnout, jste na omylu

Zdá se rozumné říci, že nahrazení kalorického cukru méně kalorickými sladidly může vést k hubnutí, ale naše tělo si to zřejmě nemyslí. Ukazuje se, že konzumace sladidel může vést nejen k nárůstu hmotnosti, ale také ke zvýšení hladiny glukózy v krvi.

Mění se také způsob, jakým ho vaše tělo odbourává.

Podle lékařů mohou k rozvoji obezity přispívat látky, které považujeme za zdravější alternativu cukru, spíše než za prevenci obezity. Umělá sladidla v odpadních vodách navíc představují riziko pro ryby a další mořské organismy.

3. Endokrinní systém poškozují konzervy, kokosové mléko a konzervované polévky

Vyhněte se konzervám, které obsahují chemikálie, zejména bisfenol A (BPA). Jde o syntetický estrogen, který narušuje endokrinní systém, i když je užíván v malých množstvích. Může způsobit řadu závažných onemocnění, včetně neplodnosti, obezity, cukrovky, příliš rychlé puberty, změny chování u dětí a dokonce i rakovinu.

Provedený výzkum prokázal, že lidé, kteří konzumovali jednu plechovku polévky po dobu 5 dnů, měli této toxické látky v těle desetkrát více než respondenti, kteří konzumovali polévku připravenou z čerstvé zeleniny. Bylo prokázáno, že nejvyšší koncentrace BPA se vyskytuje v kokosovém mléce a zelenině balené v takových obalech.

meni-se-take-zpusob-jakym-ho-vase-telo-odbourava4. Vyhněte se dětským cereáliím

Překvapením může být fakt, že kojenecké cereálie obsahují hodně cukru. V některých produktech tohoto typu tvoří cukr polovinu jejich hmotnosti! Jedna porce pak poskytuje celých 50 % doporučeného denního příjmu této látky! A kde je místo pro další produkty obsahující toho hodně, bez kterých si svůj den prostě neumíme představit?
Sladké snídaňové cereálie Sladké snídaňové cereálie

Dětské cereálie obsahují obrovské množství tělu škodlivého cukru a navíc jsou velmi kalorické. Mnohem lepším řešením jsou ovesné vločky smíchané s ořechy, sušeným ovocem nebo ořechy.

5. Pokud máte obavy z geneticky modifikovaných potravin, vyhněte se sóji

Ukazuje se, že vyhýbat se geneticky modifikovaným potravinám není snadné. Podle některých je více než 75 % potravin, které najdeme na pultech obchodů, buď geneticky vyrobené, nebo obsahují GM přísady. Na vrcholu tohoto seznamu jsou sójové boby a kukuřice. Zatímco kukuřice se často používá jako krmivo pro zvířata, sójový protein, sójový olej, mléko, mouka, omáčka, tofu a sójový lecitin se nacházejí ve více potravinách, než si myslíte, proto čtěte etikety pečlivěji.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno